Lieve Mama…

Vandaag is het moederdag, voor jou alweer de 26e editie, voor mij de eerste. 

Op deze dag, net zoals alle dagen en jaren hiervoor, wil ik je laten weten hoeveel je voor mij betekent. Nu ik zelf moeder ben realiseer ik me wat een powerwoman jij eigenlijk bent. Vier kinderen heb je grootgebracht, allemaal met evenveel liefde. Eén van die kinderen ben ik, en dat is iets waar ik ontzettend trots op ben. Ook al ben ik geen klein meisje meer, het kleine meisje in mij verlangt nog zo vaak naar haar mama. Soms als ik het even zwaar heb, weet ik dat jij er bent en dat ik altijd om jouw steun mag vragen. 

Jij weet als geen ander hoe het moederschap in elkaar zit, hoe mooi, chaotisch maar vooral onvoorspelbaar het mamaleven is. Het ene moment lig ik voor het eerst in je armen, het andere moment krijg ik jouw eerste kleinkind. Hey lieve mama, dankjewel voor alles. Dankjewel voor de pampers die je verschoond hebt, I know the struggle now. Dankjewel dat je me vasthield wanneer ik moest huilen, en dat je me beschermd hebt. Dankjewel voor het dak boven mijn hoofd, dankjewel voor al het eten dat je hebt gekookt. Bedankt voor mijn eigen slaapkamer, daar waar ik een poppenhuis had en nog 100 andere dingen om mee te spelen. Dankjewel voor de dagjes weg, voor het samen winkelen. Bedankt voor de huisdieren die ik mocht hebben, maar vooral ook voor de dromen, ook al waren ze soms zo ver gezocht. Dankjewel voor de tranen van het lachen, maar ook dat ik mijn tranen mocht laten zien van verdriet. Dankjewel dat je mee ging voor mijn eerste tattoo, die ik mede voor jou heb gezet. Dank je voor je bezorgdheid, ook wanneer het eigenlijk niet nodig was. Dankjewel dat mijn vrienden je mogen, gewoon omdat je altijd aardig bent. Bedankt dat je zo met de tijd mee gaat, dat ik soms zelfs kleren wil “lenen” van jou. Dankjewel voor alle vakanties, dat ik wat meer van de wereld mocht zien. Dankjewel voor het luisterend oor, het begrijpen van mijn pubergedrag en mij steunen in mijn eerste liefdesverdriet. Mama dankjewel voor de vrijheid die ik altijd heb gehad om te mogen zijn wie ik ben, maar ook de vrijheid om te gaan en staan waar ik wil(de).

Dankjewel voor je vertrouwen, dankjewel dat je altijd in mij hebt geloofd. Dankjewel voor alles wat je deed, en nu nog steeds doet. Maar vooral bedankt voor je liefde mama, die blijft constant en veranderd nooit…

Ik hou van je,

Dikke kus van je niet-meer-zo-kleine-inmiddels-zelf-mama-meisje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s