Liefs, Mama

Lieve Lexi,

inmiddels zijn er 207 dagen gepasseerd, 207 dagen sinds de dag dat jij geboren werd. Deze 207 dagen zijn ongetwijfeld de mooiste dagen die ik tot nu toe geleefd heb. Waarom? Gewoon omdat jij er bent, niets meer of minder dan dat. Al zullen deze woorden je nu nog niet raken, toch hoop ik dat ze dat ooit wel zullen doen. Ook al begrijp je nu nog niet wat ik zeg, en lach je me toe (of uit?) als ik tegen je praat zonder te weten wat ik bedoel, ik moet je dit toch vertellen;

Mijn meisje, jij hebt mijn wereld op zijn kop gezet. Life as I knew it veranderde op het moment dat ik wist dat er nog een hartje in mijn lichaam klopte buiten dat van mij. 42 weken heb ik jou gedragen, onder mijn hart en dichterbij dan ooit. Jou voelen bewegen in mijn buik, jouw hartslag horen en jou zien groeien op al die echo’s die ik had was al geweldig, maar jou voor het eerst vasthouden was nog veel meer dan dat. Onbeschijfelijk, ik liet alles los op dat moment en het enige wat ik kon doen was naar je kijken. Intense liefde voel ik voor jou Lexi, jij bent de reden dat ik mezelf mama mag noemen (nou oké, papa is ook een reden natuurlijk). 

Vliegensvlug gaat de tijd, de dagen gaan zo snel voorbij nu jij er bent. Hoe snel de tijd ook mag gaan, ik geniet van elk moment met jou. Altijd lach je naar me, altijd ben je vrolijk. Je lijkt zo gelukkig, en daarmee raak je mij nog het meest. Ik hoop dat je altijd gelukkig zult blijven, dat je tevreden bent en geniet van het leven. Ik zie je opgroeien, je word groter, leert steeds meer en kunt steeds meer. Je bent nog klein, maar toch in mijn ogen al zo groot. Nog even ben je mijn mini, nog even slaap je in mijn armen en verschoon ik je luiers. Nog even heb je mij nodig bij bijna alles wat je doet. Plotseling zal het voorbij zijn, voordat ik het weet ben je groot en onafhankelijk. Voordat ik het weet ben je een tegenstrijdige puber die mijn kusjes niet meer waardeert, of begin je aan een opleiding en pak je je spullen om op kamers te gaan. Voor ik het weet ontmoet je iemand waar je tot over je oren verliefd op word en ga je samenwonen, trouwen of zelfs ook een mama zijn. Voor ik het weet ligt dit moment en deze “brief” aan jou in een ver verleden. Hoe jouw toekomst ook mag lopen, ik zal er altijd zijn om jou te beschermen en lief te hebben. Ik zal voor je zorgen en voor je klaarstaan. Ik zal het beste uit mezelf halen zodat jij het beste uit jezelf kunt halen. Je bent immers niet zomaar iemand, je bent de liefde van mijn leven. 

Jij, jij doet zoveel met me. Ik denk dat je altijd maar half zult weten hoeveel ik van je hou, ongeacht hoe vaak ik het zal proberen uit te leggen. 

Maar ik hou van je, duizend miljoen miljard veel. To the moon and back en nog veel verder. Voor altijd, mijn lieve kleine Lexi.

Liefs, Mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s